Steun de vrijwilligers in jouw buurt

Misschien merkte je het al. Afgelopen weekend ging de Lokale steunactie van Rode Kruis van start. Een campagne waarbij onze meer dan 200 vrijwilligersafdelingen steun vragen aan inwoners van de buurt. Elke euro gaat rechtstreeks naar hun lokale werking. Denk aan de organisatie van eerstehulpopleidingen, hulpposten op evenementen in de buurt (sport, muziek, cultuur), aankoop van medisch materiaal, ziekenvervoer, ter beschikking stellen van medische hulpmiddelen, enz.

Lokale steunactie van start

De lokale Rode Kruisafdelingen voeren elk jaar 2 grote campagnes om financiële middelen voor hun werking in te zamelen. In het voorjaar is er de bekende stickeractie en in het najaar, nu dus, is er de Lokale steunactie. De stickeractie verliep dit jaar al beter dan in 2021 – toen corona nog voor een groot deel roet in het eten gooide – maar het resultaat bereikte nog altijd niet het niveau van een ‘normaal’ jaar. Vandaar dat deze 2e actie voor de lokale afdelingen enorm belangrijk is. De lokale afdeling hoopt met deze campagne dus te kunnen rekenen op de steun van alle inwoners. Zij krijgen binnenkort een brief of e-mail, met de vraag om de afdeling financieel te steunen.

Doe een gift voor de werking in jouw buurt

Door je Rode Kruisafdeling te steunen met een gift, investeer je eigenlijk ook in jezelf. Want de kans dat jij of één van je naasten hen ooit nodig zal hebben, is best groot – en dan wil je professioneel en snel geholpen worden. 

Ontdek wat we in jouw buurt doen op www.rodekruis.be/injouwbuurt.