;

Rustige editie van Antwerp 10 Miles & Marathon

Afgelopen zondag 28 april 2019 liepen net geen 40.000 sportievelingen de Antwerp 10 Miles & Marathon. Daar waar het vorig jaar door de immense hitte geen ideaal weer was om te lopen, zorgde het frisse regenweer dit jaar voor betere condities.

In totaal rekenden zo'n 180 lopers en supporters op onze hulp. De meest voorkomende problemen waren blaren, schaafwonden en spierpijn. Een twintigtal mensen moest naar het ziekenhuis overgebracht worden, één toeschouwer werd gereanimeerd.

In vergelijking met vorig jaar - waar onze vrijwilligers nog 268 mensen verzorgden en er uiteindelijk 40 deelnemers naar het ziekenhuis moesten - verliep deze editie van de Antwerp 10 Miles & Marathon dus relatief rustig.

101 hulpverleners aanwezig

Om te helpen stonden 101 hulpverleners klaar in 3 vaste, 2 tijdelijke en 4 mobiele hulpposten. 7 ziekenwagens brachten gekwetsten naar de hulpposten of van de hulpposten naar het ziekenhuis. Omdat de lopers en toeschouwers zich voortdurend verplaatsen, werden ook  een aantal interventiewagens en –fietsen ingezet. Ook aan de finish waren meerdere interventieploegen voorzien. Zij vingen te voet mogelijke slachtoffers op en zorgden voor de begeleiding naar de hulppost. Elke hulppost en elk interventieteam was bovendien uitgerust met een AED-toestel, met in totaal 25 beschikbare toestellen.