;

Ronny lééft voor het vrijwilliger zijn

Ronny Van Moorhem is 48 jaar en lééft voor zijn inzet als vrijwilliger bij Rode Kruis-Vlaanderen. Net als jij en ik heeft Ronny een voltijdse job. Zijn vrije tijd spendeert hij echter niet aan dingen die hij voor zichzelf doet, maar wel voor anderen. Meer bepaald aan ouderen of mensen met een beperking en dat doet hij 7 weken per jaar tijdens onze Aangepaste vakanties.

Dat betekent dat hij vakantie neemt om anderen een zorgeloze vakantie te geven. Samen met zijn vrouw zetten ze hun leven die 7 weken in het teken van anderen en daar halen ze enorm veel voldoening uit. Maar evident is het zeker niet altijd.

‘Ooit ging ik op zo’n vakantie zwemmen met iemand die leed aan tetraplegie. Dat is een aandoening waarbij alle vier de ledematen verlamd zijn. Ik moet je niet vertellen dat dit een van de zwaarste zwempartijtjes uit mijn leven was. Maar de zwaarte hiervan weegt voor mij niet op tegen de voldoening die je uit zo’n half uurtje zwemmen haalt. Je ziet die persoon opleven in het water en dat is waarvoor we het doen.’

Ronny werd gebeten door het vrijwilligerschap nadat hij een eerstehulpopleiding volgende bij Rode Kruis-Evergem om zijn kinderen te kunnen helpen moest het ooit nodig zijn. Niet veel later werd hij vrijwilliger. En die passie zorgde ervoor dat hij zijn professionele leven plots over een heel andere boeg gooide: hij schoolde zich om van metaalarbeider naar verpleegkundigde, net om anderen te helpen wanneer nodig.

Ondertussen is Ronny al 15 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis en zet hij zich niet alleen in tijdens de Aangepaste vakanties. Sinds enkele jaren is hij voorzitter van lokale afdeling Evergem en neemt hij bijvoorbeeld ook twee weken vakantie tijdens de jaarlijkse stickeractie. Hij wil er zelf voor zorgen dat zijn afdeling zoveel mogelijk stickers verkoopt, zodat ze voldoende middelen hebben om de meest kwetsbare mensen in onze maatschappij te helpen. 

 

Aangepaste Vakanties = zorgeloos genieten

Vakantie doet iedereen deugd. Daarom organiseren we Aangepaste Vakanties voor personen die door hun handicap, ziekte of ouderdom moeilijk zonder begeleiding op reis kunnen. Natuurlijk kunnen hun mantelzorgers mee, want ook zij verdienen een zorgeloze en relaxte vakantie.

Een vakantie op Domein Polderwind, dat is een vakantie in een gloednieuw viersterren hotel! Meer nog, het is een vakantie die pérfect is afgestemd op jouw noden als vakantieganger of als mantelzorger. Een weekje zonder zorgen. Onze goed opgeleide Rode Kruisvrijwilligers zorgen er dag en nacht voor jou. Ze voorzien een hele hoop activiteiten en excursies en begeleiden je met plezier. 

Ga mee als vrijwilliger