;

Rode Ridder verkoopt eerste Rode Kruissticker in Mechelen

Vandaag werd duidelijk wat dat rotsblok mét zwaard al een week op de Grote Markt in Mechelen stond te doen. We gaven er de aftrap van onze jaarlijkse Stickeractie. Burgemeester Bart Somers kocht de eerste Rode Kruissticker uit handen van niemand minder dan de Rode Ridder. Die laatste kwam zijn zwaard ook terug ophalen.

Slecht weer

Vanaf vandaag zie je overal in Vlaanderen Rode Kruisvrijwilligers in het straatbeeld verschijnen. Het belooft een editie te worden met heel veel regen en zelfs stormweer. We weten dat dit een negatief effect kan hebben op de stickerverkoop maar het houdt de vrijwilligers niet tegen om (in weer en wind) zo veel mogelijk stickers te verkopen voor hun lokale Rode Kruisafdeling. Nog tot 12 mei kan jij voor slechts 5 euro de alom gekende Rode Kruissticker aankopen en zo een wereld van verschil maken voor mensen in jouw buurt.

Nieuwe Rode Ridder

De Rode Ridder is niet alleen het personage dat dit jaar de beroemde, beruchte en felbegeerde sticker van Rode Kruis-Vlaanderen siert, het is ook de Vlaamse stripheld bij uitstek. Een onbaatzuchtige redder in nood, de perfecte match met de Rode Kruisvrijwilligers dus.

Helpen in jouw buurt

De opbrengst van de jaarlijkse stickeractie gaat integraal naar de lokale Rode Kruisafdelingen. Zij kopen er bijvoorbeeld nieuwe materiaal mee aan, voorzien vrijwilligers van nieuwe interventiekledij of zorgen zo voor de opleidingen en bijscholing voor hulpverleners. Door een sticker te kopen investeer je dus in jouw omgeving en help je heel veel mensen uit jouw buurt. Jezelf inbegrepen.

Stickfie

Wie een sticker koopt, vragen we ook om een foto van zichzelf met sticker te plaatsen op sociale media met de hashtag #stickfie. Je raadt het al: sticker + selfie.

Kocht je een sticker? Dan ben je een jij+!

Maak je vrienden nieuwsgierig en activeer je plus op Facebook of Twitter.