;

Vrijwilligers evenaren (bijna) recordverkoop stickers vorig jaar

645.000!! Zoveel Vlamingen bezorgden onze vrijwilligers afgelopen twee weken een extra duwtje in de rug door een sticker te kopen. Een indrukwekkend aantal, ook al ligt het nét onder de recordverkoop van vorig jaar toen de Vlaming 650.000 stickers kocht. In 2016 waren dat 570.000 exemplaren en in 2015 nog 565.000.

Net geen tweede recordeditie op rij

Ook dit jaar ronden we de stickerverkoop dus op een bijzonder positieve manier af. Dit fantastische eindresultaat hebben we vooral te danken aan de inzet van de meer dan 13.000 vrijwilligers die in meer dan 200 steden en gemeenten de straat optrokken - vaak met extra hulp van familie, vrienden en sympathisanten - om stickers te verkopen. Die eerste dagen gebeurde dat trouwens onder een stralende én super warme zon … omstandigheden die zorgen dat het respect voor onze vrijwilligers alleen maar groter wordt.

Verder was er ook de humoristische spot met gelegenheidsvrijwilliger Ivo in de hoofdrol (Peter Van den Eede). Het promofilmpje creëerde heel wat buzz op sociale media en ging uiteindelijk ook viraal onder jongeren. Op die manier maakte een nieuw publiek op ludieke wijze kennis met onze organisatie.

Wereld van verschil voor lokale afdelingen

5 euro voor een Rode Kruissticker. Voor heel wat mensen is het een kleine moeite, maar voor de meer dan 200 lokale Rode Kruisafdelingen en hun vrijwilligers betekent het een wereld van verschil. Want met die 5 euro per verkochte sticker, in totaal goed voor zo’n 3.225.000 euro, kunnen de lokale afdelingen verzorgingsmateriaal, reanimatiepoppen, AED-toestellen en zelfs ziekenwagen aankopen om in ieders buurt te helpen helpen.

645.000 x bedankt