;

Nieuw tijdelijk noodopvangcentrum in Bilzen

Op vraag van de federale overheid openen we midden december een tijdelijk noodopvangcentrum voor verzoekers om internationale bescherming in Bilzen. Het centrum zal plaats bieden aan 140 bewoners, een mix van alleenstaanden en gezinnen. De eerste bewoners zullen arriveren vanaf 15 december.

Jobdag 

Op dit moment lopen de voorbereidingen in de aanloop naar de opening: het gebouw wordt, in overleg met de brandweer, gebruiksklaar gemaakt, extra sanitair wordt bijgebouwd en extra bekabeling wordt bijgetrokken (o.a. voor computergebruik).

In de loop van de maand november organiseren we een jobdag om een 20-tal medewerkers aan te werven. Meer info via www.rodekruis.be/jobdag.

Infoavond buurtbewoners

We beseffen dat de opening van een opvangcentrum voor verzoekers om internationale bescherming impact heeft op de nabije omgeving. De buurtbewoners van het opvangcentrum in Bilzen worden op 21 november om 19.30u. uitgenodigd in De Blondeswinning voor een infoavond, waar ze informatie zullen krijgen over het functioneren van het opvangcentrum. Later krijgen ze ook de kans het centrum te bezoeken.

Samen met de gemeente zetten we sterk in op een goede integratie in de buurt. Het is ook daarom dat in elk van zijn opvangcentra voor verzoekers om internationale bescherming een integratiemedewerker wordt aangesteld. Deze persoon heeft als taak de integratie van het centrum in de buurt zo goed mogelijk te laten verlopen en vragen van buurtbewoners te beantwoorden.