;

Rode Kruis is klaar voor extra pre-opvang in WTCIII site B

Het Rode Kruis stelt vanaf vandaag geleidelijk aan 500 extra pre-opvangplaatsen ter beschikking in het WTCIII-gebouw site B. Deze extra opvang komt er bovenop de 500 plaatsen van de reeds bestaande pre-opvang WTC op site A. De beide sites zullen samen plaats bieden aan 1.000 asielzoekers.

In het WTCIII-gebouw site B zijn vijf verdiepingen voorzien waar uiteindelijk 500 asielzoekers tijdelijk ondergebracht kunnen worden. Vier verdiepingen doen dienst als slaapzaal, één verdieping wordt ingezet als eetzaal. Net zoals de pre-opvang WTCIII site A zal ook site B 24u/24u open zijn. Beide sites beschikken over een aparte toegang.

Tijdelijke opvang

Bij hun aankomst in WTCIII site B krijgen asielzoekers het nodige sanitaire materiaal, wegwerplakens en een deken. Verder kunnen ze rekenen op een warme maaltijd en de nodige medische hulp. Er worden 17 douches en een 30-tal toiletten voorzien. De bewoners verblijven hier tijdelijk, in afwachting van hun inschrijving bij de Dienst Vreemdelingenzaken waarna ze kunnen doorstromen in de reguliere opvang van asielzoekers.

Om 50 nieuwe Rode Kruismedewerkers aan te werven die zullen instaan voor de dagelijkse werking van WTCIII site B, organiseren we op vrijdag 2 oktober een jobdag in samenwerking met VDAB. Tot en met 5 oktober doen we vooralsnog beroep op bestaande medewerkers en vrijwilligers.

Reeds 5.680 overnachtingen geregistreerd

Sinds de opstart van de WTCIII site door Rode Kruis op 7 september werden alvast 6.118 overnachtingen geregistreerd in de pre-opvang (tot en met woensdagnacht 30 september).