;

Rode Halve Maan slaagt erin hulpgoederen te leveren in al-Waer in Syrië

Begin deze maand is de Syrische Rode Halve Maan erin geslaagd om hulpgoederen te leveren in al-Waer, Syrië. Aangezien het reeds van november 2014 geleden was dat de hulporganisatie ter plekke bijstand kon bieden, hadden de inwoners dringend nood aan humanitaire hulp.

Voor het eerst sinds een staakt-het-vuren mocht de Syrische Rode Halve Maan het gebied binnen met maar liefst 29 vrachtwagens boordevol hulpgoederen zoals voeding, dekens en winterkledij. Met het geleverde voedsel worden meer dan 6.000 families (zo'n 40.000 mensen) de komende vier weken uit de nood geholpen. Bovendien worden er hygiënekits uitgedeeld aan 60.000 inwoners en kunnen er nu 1.000 dialyses uitgevoerd worden voor mensen met zware nierproblemen.

Medewerkers en vrijwilligers van de Syrische Rode Halve Maan legden de laatste kilometers te voet af om in de meest afgelegen gebieden zoals Homs medische hulp te kunnen bieden. De Syrische Rode Halve Maan kreeg toegang tot het gebied dankzij haar neutrale en onpartijdige aanpak.

De Internationale Rode Kruisfederatie (IFRC) steunt de organisatie door voldoende stock te voorzien zodat snel gehandeld kan worden indien opnieuw toegang verleend wordt. Van de 300.000 inwoners die voor het conflict in al-Waer woonden, blijven er naar schatting nog slechts 75.000 over. Deze mensen hebben blijvende hulp nodig, zeker nu de koude wintermaanden voor de deur staan.