;

Robbedoes op de Rode Kruissticker in jubileumjaar

Samen met Ballon Media stellen we met bijzondere fierheid de nieuwe stickerfiguur 2018 voor: Robbedoes!

Een goudeerlijke spring-in-‘t-veld en een legendarische stripheld. Net als onze meer dan 13.000 vrijwilligers staat Robbedoes samen zijn vrienden altijd en overal klaar om te helpen en problemen op te lossen. 

Eerste hulp in de kijker

De sticker toont Robbedoes die eerste hulp toedient mét zijn hoogsteigen exemplaar van ons eerstehulphandboek ‘Help!’.

Hij kan zo toekijken dat het verband op een juiste manier wordt aangebracht. Robbedoes krijgt daarbij de hulp van zijn beste vriend Kwabbernoot, graaf van Rommelgem en Spip, hun eigenzinnige eekhoorn. (tekenaar Charel Cambré)

80-jarige Robbedoes  

Robbedoes werd oorspronkelijk bedacht door tekenaar Rob-Vel om het gelijknamige weekblad een gezicht te geven. De tweede tekenaar Jijé stelde Robbedoes voor aan zijn eeuwige sidekick Kwabbernoot, en de reeks werd wereldwijd succesvol in handen van Franquin. Dit jaar bestaat Robbedoes 80 jaar. Naar aanleiding van dit jubileum kregen de Vlaamse toptalenten Marc Legendre en Charel Cambré de unieke kans om Robbedoes in een fris jasje te steken. Zeker het aspect dat het om een eerste ‘Vlaamse’ Robbedoes gaat, wordt enorm geapprecieerd. De eerste Robbedoes Special bezette vorig jaar enkele weken een plek in de top 10 van de best verkochte strips.

 

De noodzaak van een sticker

De Vlaming kan dit jaar van 19 april tot en met 3 mei opnieuw een sticker kopen. De kostprijs bedraagt nog steeds 5 euro en gaat integraal naar één van onze 241 lokale afdelingen. Die opbrengsten zorgen ervoor dat de vrijwilligers van onze lokale afdelingen in staat zijn om te helpen wanneer het echt telt. Een goed voorbeeld is de recente inzet bij de explosie in januari op de Paardenmarkt in Antwerpen. De hulpdiensten rukten meteen uit en ook onze hulpverleners en medische middelen werden ingezet.