;

Playmobilvrijwilliger breekt records: 661.000 stickers verkocht!

Records zijn er om te sneuvelen en daar zorgden onze vrijwilligers opnieuw voor afgelopen twee weken! Ze verkochten niet minder dan 661.000 stickers, wat zo'n 11.000 exemplaren meer is dan het record van 2017.

Dat succes dankt de organisatie aan het onmetelijke enthousiasme waarmee opnieuw duizenden vrijwilligers de straat optrokken om stickers te verkopen. Dit jaar waren de omstandigheden een pak minder zonnig dan vorig jaar, maar dat lieten de ijverige verkopers niet aan hun hart komen. Ook het populaire Playmobilfiguurtje dat dit jaar de sticker sierde, zorgde er  mee voor dat er zoveel exemplaren over de toonbank – of liever door de autoruit – gingen. Dat blijkt uit de vele positieve reacties én de vraag naar het echte Playmobilfiguurtje op sociale media. 

Wat de redenen voor de recordverkoop ook zijn, dankzij de steun van de gulle Vlaming kunnen opnieuw ontzettend veel mensen geholpen worden. Een dikke merci dus aan iedereen die een Rode Kruissticker kocht op een kruispunt, op de parking van een grootwarenhuis of zelfs online!

Wereld van verschil voor lokale afdelingen

5 euro voor een Rode Kruissticker, voor heel wat mensen een kleine moeite maar voor de 241 lokale Rode Kruisafdelingen en hun vrijwilligers betekent dit een wereld van verschil. Want met die 5 euro per verkochte sticker, in totaal goed voor zo’n 3.305.000 euro euro, kunnen onze lokale afdelingen verzorgingsmateriaal, reanimatiepoppen, AED-toestellen en zelfs ziekenwagens aankopen om in ieders buurt te helpen helpen.

De stijging van het aantal verkochte stickers zet zich trouwens al enkele jaren door: in 2015 verkochten onze vrijwilligers 565.000 stickers, in 2016 waren dat er 570.000  en in 2017 tikten we af op 650.000 exemplaren. In 2018 kende de verkoop een lichte daling naar 645.000 exemplaren, maar nu is er dus opnieuw een stijging te merken.

Helpen helpt in alle richtingen

Het zijn trouwens niet alleen de lokale afdelingen (en de mensen die zij op hun beurt helpen) die beter worden van deze succesverkoop. Ook de stickerkoper zelf houdt er een warm gevoel aan over. Die dankbare glimlach van onze vrijwilligers wanneer je aan het kruispunt of op de parking van het grootwarenhuis een sticker koopt: een mens zou van minder vrolijk worden. Dat is wat we de ‘helpers high’ noemen. En die is onbetaalbaar. Want als je iemand helpt, dan voelt niet enkel ‘de ander’ zich goed. Of dankbaar. Als je helpt, dan krijg je dat warme gevoel ook terug.