;

PeaceCraft biedt creatieve en beklijvende antwoorden op vragen rond vluchtelingen

Waarom en hoe komen vluchtelingen naar België? Hoe bouwen ze een nieuwe toekomst uit? Welke rol kunnen Vlaamse jongeren hierin spelen? Dankzij PeaceCraft kan je nu op een creatieve en beklijvende manier met deze vragen aan de slag. 

Duik in de game

Enerzijds bestaat PeaceCraft uit een game waarin je in de schoenen én de smartphone van de Syrische Sara of de Afghaanse Mohammed stapt. Je bleeft zélf hun reis, van thuisland tot België, via de sms'jes, social media, foto's, maps, ... Als je batterij en je wifi het onderweg niet laten afweten natuurlijk.

Anderzijds is er ook nog een theaterstuk waarin een ontmoeting tussen twee 17-jarigen uit compleet verschillende leefwerelden centraat staat. De Vlaamse Marie en de Irakese Tawfeek brengen thema's als integratie, samenleven met verschillende culturen en de bijhorende onzekerheid. Het publiek wordt actief betrokken tijdens de voorstelling en komt ook mee op het podium.

Met medewerking van vluchtelingen

Zowel het theaterstuk als de game zijn tot stand gekomen met verhalen van vluchtelingen zelf. Dankzij een reeks workshops in het opvangcentrum in Linkeroever werd er heel wat informatie vergaard zodat de realiteit zo goed mogelijk weergegeven kan worden. Voor het theaterstuk wordt dan weer beroep gedaan op vier acteurs met een vluchtverleden. 

 

Meer informatie vind je op www.peacecraft.be.