;

Opvangcentrum Houthalen-Helchteren opent de deuren

Op de voormalige legerbasis van Houthalen-Helchteren zijn maandagavond 21 september, een dag eerder dan voorzien, al zo'n 80 asielzoekers toegekomen. Op korte tijd werd de site helemaal omgebouwd tot een opvangcentrum voor 600 vluchtelingen. 55 medewerkers zorgen ervoor dat alles goed verloopt.

De kazerne deed eerder al dienst als tijdelijke opvangplaats voor asielzoekers. Daardoor was het mogelijk om alles snel in orde te brengen zodat iedereen in de beste omstandigheden opgevangen kan worden.

De keuken en de ontspanningsruimte beschikken over een moderne uitrusting, sport- en spelmateriaal werd in overvloed geleverd door gulle schenkers. De slaapvertrekken zijn opgedeeld volgens de samenstelling van de groepen: gezinnen kunnen in kleinere units verblijven, alleenstaande mannen delen dan weer grotere slaapvertrekken. In de gemeenschappelijke ruimtes is gratis wifi voorzien.

We roepen burgers nogmaals op om niet zomaar eten en kleding naar het opvangcentrum te brengen. Wie toch zijn steentje kan bijdragen, kan dat financieel doen.

Doe een gift