Opstart Aangepaste Vakanties

Vorige week gingen onze aangepaste vakanties weer van start. De eerste editie was meteen een gigantisch succes bij onze vakantiegangers en vrijwilligers. Tijdens onze aangepaste vakanties doen de vrijwilligers alles in hun macht om de vakantiegangers een onvergetelijke week te geven. 

“Elke dag nemen we een busje naar locatie A, een busje naar locatie B, een busje naar locatie C,” zegt Michel Dumont, vakantieverantwoordelijke. “De volgende dag is er een doorschuifsysteem en zo heeft iedereen alles gedaan, maar in kleinere groepjes. Zo kan je ook meer doen, zoals eens op een terras iets gaan drinken. We proberen echt op maat te werken. We hebben de eerste dag tegen de gasten gezegd dat ze alles mogen vragen wat ze willen. Wij onderzoeken dan of het kan, en als het kan doen we het! Er waren bijvoorbeeld twee vakantiegangers die graag met een hond wouden gaan wandelen. We hebben dan naar het asiel gebeld om te vragen of zij honden uitlenen om mee te gaan wandelen, en dat kon!”

Ook de vakantiegangers zelf waren heel enthousiast over hun voorbije week. “Gisterenavond hebben we gedanst op muziek en luid meegezongen,” vertelt Sonja. “Ik doe dat graag. We zijn ook naar Blankenberge geweest, naar de dijk en de winkeltjes. Dat was het leukste.”

“Op de laatste dag, als onze vakantiegangers op de bus naar huis stappen vloeien er veel tranen, zowel bij de gasten als bij de vrijwilligers, omdat iedereen echt een fijne week achter de rug heeft,” voegt Michel nog toe. “De voldoening achteraf, de vriendschap en appreciatie van die gasten, dat is enorm.”