;

Opnieuw hulpverlener Jemenitische Rode Halve Maan gedood

In Jemen is opnieuw een hulpverlener van de Jemenitische Rode Halve Maanvereniging om het leven gekomen. Het Internationale Rode Kruis meldt dat Jameela Naji Burut, vrijwilligster bij de Jemenitische Rode Halve Maanvereniging, gedood werd tijdens een ontploffing in Hajjah op 29 mei. Het nieuws werd pas nu bekend gemaakt.

Jameela was al sinds 2000 als hulpverlener aan de slag in Hajjah. Ze kwam om het leven terwijl ze slachtoffers probeerde te helpen tijdens een zoveelste aanval in de buurt. De situatie in Jemen gaat de laatste twee maanden van kwaad naar erger. Sinds april 2015 vonden al 4 medewerkers van de Jemenitische Rode Halve Maanvereniging de dood. Het is duidelijk dat hulpverleners er iedere dag weer opnieuw hun leven riskeren.

Het Internationale Rode Kruis en de Jemenitische Rode Halve Maanvereniging betuigen hun medeleven aan de familie van Jameela Naji Burut en veroordelen alle aanvallen op hulpverleners sterk. Ze doen nogmaals een oproep aan de strijdende partijen om de veiligheid van hulpverleners niet in het gedrang te brengen en hen toegang te verlenen tot de zwaarst getroffen gebieden.