;

Opening pre-opvang WTC III site B: tijdelijke opvang van 500 personen

Rode Kruis-Vlaanderen opent op vraag van de regering de pre-opvang WTC III site B, naast de reeds bestaande pre-opvang WTC III site A van het Rode Kruis. Hier is plaats voor de tijdelijke opvang van nog eens 500 personen. Voor de opening ervan wordt gemikt op donderdag 1 oktober.

Verspreid over 5 verdiepingen van het WTC III gebouw - site B zullen 500 personen tijdelijk ondergebracht kunnen worden. Op 4 verdiepingen bevinden zich slaapplaatsen, één verdieping doet dienst als eetzaal. Op dit moment stellen de medewerkers van Rode Kruis-Vlaanderen alles in het werk om hier zo snel mogelijk mensen te kunnen opvangen maar momenteel moeten er nog zaken besproken worden met de eigenaar van het gebouw en de verzekeraar.

De pre-opvang WTC III site B van Rode Kruis-Vlaanderen komt er naast de al bestaande pre-opvang WTC III site A van Rode Kruis. Beide sites bieden plaats aan 500 personen, wat dus neerkomt op een totaal van 1000 plaatsen voor pre-noodopvang van asielzoekers. Beide pre-opvangcentra beschikken over een aparte toegang.

Bij hun aankomst in WTC III site B krijgen asielzoekers het nodige hygiënische materiaal, wegwerplakens en een deken. Ze kunnen ook rekenen op een warme maaltijd en de nodige medische hulp. De bewoners verblijven hier tijdelijk, in afwachting van hun doorverwijzing naar een noodopvangcentrum voor asielzoekers.

Opnieuw zal Rode Kruis-Vlaanderen voor de opening van deze pre-opvang extra personeelsleden moeten aanwerven.