Ongepland niet-dringend liggend ziekenvervoer

Vanaf 30 mei breidt Rode Kruis-Vlaanderen haar dienstverlening uit voor ongepland niet-dringend liggend ziekenvervoer in het zuidelijk deel van West-Vlaanderen. Er wordt ingezet op een permanentie van minstens 1 ziekenwagen voor deze regio. 

Het ongepland niet-dringend liggend ziekenvervoer kan ingeschakeld worden indien iemand met een niet-acuut medisch probleem vervoerd moet worden met een ziekenwagen.

Nieuwe permanentie

De nieuwe permanentie, die kadert in een project dat start op 30 mei 2022, tracht de noden bij de bevolking in kaart te brengen. 

Tijdens de weekdagen is er namelijk voldoende aanbod, ook door Rode Kruis-Vlaanderen. Maar ’s nachts en tijdens het weekend lijkt dit aanbod minder sterk te zijn. Daarom organiseert Rode Kruis-Vlaanderen het ongepland niet-dringend liggend ziekenvervoer nu ook tijdens de avond, de nacht en in het weekend*.
Rode Kruis-Vlaanderen hoopt hiermee ziekenhuizen, spoeddiensten, revalidatiecentra, psychiatrische centra, woonzorgcentra, huisartsen en particulieren te bereiken.

Heeft u onze ziekenwagen nodig? Roep ons dan op via het gratis nummer 105.

Voor vragen of opmerkingen neem je best contact op per mail: boekingen.105@rodekruis.be 

Beschikbaarheid:

  • Weekdagen: van 20u00 tot 06u00
  • Weekends: vanaf vrijdag 20u00 tot maandagochtend 06u00

Regio zuidelijk deel West-Vlaanderen

Anzegem, Ardooie, Avelgem, Deerlijk, Dentergem, Harelbeke, Heuvelland, Ieper, Iezegem, Ingelmunster, Kortrijk, Langemark-Poelkapelle, Ledegem, Kuurne, Lendelede, Menen, Mesen, Moorslede, Meulebeke, Pittem, Poperinge, Spiere-Helkijn, Staden, Tielt, Waregem, Wervik, Wevelgem, Wielsbeke, Zonnebeke, Zwevegem