Noodhulp voor overstromingen Pakistan

De situatie in Pakistan n.a.v. overstromingen is erg zorgwekkend. De Pakistaanse regering riep vorige week al de noodtoestand uit. En woensdag kondigde de Wereldgezondheidsorganisatie de hoogste alarmfase af. Er zijn al minstens 1.100 doden en 3.600 gewonden. De noden ter plaatse zijn enorm. Daarom maakt Rode Kruis-Vlaanderen 250.000 euro vrij uit het noodhulpfonds. In eerste instantie zal dat geld vooral gebruikt worden om voedselpakketten en hygiënekits te verdelen onder de slachtoffers.

Steun de hulpverlening in Pakistan

Uiteraard zal er nog veel verdere hulp nodig zijn komende weken. Wil jij je steentje bijdragen? Steun de humanitaire hulpverlening in Pakistan hier:

Doe een gift

De middelen worden via het Duitse Rode Kruis ingezet, omdat zij al sinds 1983 in Pakistan actief zijn en ook nu ter plaatse aanwezig zijn. Daar bieden ze broodnodige ondersteuning aan de Pakistaanse Rode Halve Maan, de belangrijkste humanitaire organisatie in het land. In eerste instantie zullen de middelen vooral gebruikt worden om voedselpakketten en hygiënekits te verdelen onder de slachtoffers.

1/3e van het land onder water

“De Pakistaanse regering spreekt inmiddels al over 33 miljoen slachtoffers. Dat is 1 op 7 Pakistanen. Bovendien staat maar liefst 1/3e van het land onder water. Zo zijn bijna 1 miljoen huizen beschadigd en meer dan 3 miljoen personen ontheemd. Het spreekt dus voor zich dat al deze mensen zo snel mogelijk onze hulp nodig hebben. Het gaat op dit moment vooral over basisbehoeften: onderdak, voedsel en drinkbaar water.”

Sofie De Jaeger, Manager Internationale Samenwerking – Rode Kruis-Vlaanderen