;

Nieuw noodopvangcentrum in Mechelen

Samen met stad Mechelen openen we op zeer korte termijn een nieuw noodopvangcentrum. De pas vrijgekomen campus van het Sint-Maartenziekenhuis aan de Zwartzustervest zal dienen als tijdelijk onderdak voor 180 verzoekers om internationale bescherming.

In volle asielcrisis in 2015 openden we al een tijdelijk opvangcentrum achter de Nekkerhal in Mechelen, vandaag vraagt een verhoogde instroom van verzoekers om internationale bescherming opnieuw om extra opvangplaatsen. De voormalige campus van het Sint-Maartenziekenhuis werd pas recent ontruimd voor de verhuis van het ziekenhuis naar een nieuwbouw waardoor alle technieken er nog operationeel zijn en het gebouw nog steeds in goede staat is. Hierdoor kan de noodopvang - die nu voorzien is voor de duur van 1 jaar - snel opgestart worden.

De helft van de campus wordt ter beschikking gesteld voor noodopvang vanaf 1 maart. Er is ruimte voor 180 asielzoekers. Net als in 2015 gaat het om een mix van gezinnen en alleenstaanden. - burgemeester Bart Somers

De selectieprocedure om nieuwe, tijdelijke medewerkers aan te trekken wordt zo snel mogelijk opgestart.