;

“Dat eerste Vakantiekamp was echt one of a kind"

Juli en augustus? Twee maanden die voor kinderen gelijk staan aan ravotten. Daarom organiseren we iedere zomervakantie onze Vakantiekampen, een week lang speelplezier voor kwetsbare kinderen wiens ouders het financieel moeilijker hebben. Om dit in goede banen te leiden, staat er elk jaar een enthousiast team monitoren paraat. Dankzij hen genieten ook deze kinderen met volle teugen van een welverdiende vakantie.  

Dat eerste kamp was echt one of a kind. Ik ben vooral blij dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen.

Melki

Georg-Joseph Melki is zo'n monitor. Met 7 kampen achter de kiezen is Melki, zijn roepnaam voor de kinderen, ondertussen een doorwinterde monitor. Een cursus in het 5de middelbaar en een kennismaking met Rode Kruis-Vlaanderen tijdens zijn stage brachten hem tot de vakantiekampen.

Als animator geef je veel van jezelf: “We moeten er ook geen doekjes rond winden: een kamp kan zwaar zijn. Maar ik ben er jong mee gestart dus ik kan er wel tegen. En voor anderen zorgen zit gewoon in mij.” De eerste dag van het kamp is altijd een belangrijk moment volgens hem. “Kinderen kijken dan vaak hoe ver ze kunnen gaan. Het is dan de kunst om je grenzen goed aan te geven, want dan heb je ze mee voor de rest van het kamp.” 

En tussen de monitoren onderling? Daar zit de sfeer goed. “We gaan al jaren met dezelfde bende op kamp. Dan lijkt het ook een beetje alsof je zelf op vakantie bent met de vrienden. De hechte band die we ondertussen hebben, is echt top!"