;

1.000 burgers geëvacueerd in Oost-Aleppo

UPDATE - 15 december 19u

Samen met de Syrische Rode Halve Maan slaagde het ICRC erin om 1.000 burgers, waaronder 300 kinderen en 28 gewonden, te evacueren in Oost-Aleppo.

Doe een gift voor Syrië

 

UPDATE - 15 december 12u

Het Internationale Rode Kruiscomité en de Syrische Rode Halve Maan zijn gestart met de evacuatie van zo'n 200 mensen in Oost-Aleppo. Sommigen van hen verkeren in kritieke toestand. Er worden 100 vrijwilligers en medewerkers en 10 ambulances ingezet bij de evacuatie.

Doe een gift voor Syrië

 

UPDATE - 15 december 7u23

Het Internationale Rode Kruiscomité krijgt de toestemming om 200 gewonden te evacueren uit Oost-Aleppo. Dit betekent dat 10 ambulances en 100 hulpverleners in positie staan om humanitaire hulp te bieden van zodra mogelijk.

Doe een gift voor Syrië

Sinds het toenemende geweld van afgelopen dagen in Oost-Aleppo zijn opnieuw meer dan 30.000 inwoners gevlucht. Marianne Gasser van het Internationale Rode Kruiscomité (ICRC) doet een noodoproep om burgers te beschermen en te helpen.

Dit kan de laatste kans zijn om in Oost-Aleppo levens te redden. 

 

Al meer dan een week voert het ICRC gesprekken met alle betrokken partijen in het conflict om een humanitaire oplossing te vinden. Voorlopig blijft deze pogingen echter zonder resultaat, maar de tijd dringt.

Het ICRC roept alle betrokken partijen nogmaals op om burgers te beschermen en te sparen: "Mensen die nu op de vlucht zijn, nemen ontzettend veel risico's en hebben alles achtergelaten. Ze moeten niet alleen beschermd worden, ze dienen ook een veilige doorgang te krijgen. Het is aan de betrokkenen om het humanitaire boven militaire doelen te plaatsen. Wij staan klaar om te helpen maar het is aan diegenen betrokken bij de gevechten om de burgers ook daadwerkelijk te beschermen," zegt Gasser.

Doe een gift voor Syrië