;

Jouw handen kunnen levens redden!

Wist je dat jaarlijks maar liefst 400.000 Europeanen een hartstilstand krijgen? Een hartstilstand die zich overal kan voordoen: op straat, op de werkvloer, tijdens of na een intense fysieke inspanning of gewoon thuis. In dat geval overleeft minder dan 1 slachtoffer op 10...

Het is dus letterlijk van levensbelang om snel op te treden! Op vrijdag 16 oktober legt de tweede Restart a Heart Day nog eens de nadruk op het belang van het reanimeren en defibrilleren door omstaanders. Want jouw handen kunnen écht levens redden!

Opleiding Reanimeren en defibrilleren volgen? Dat kan bij jou in de buurt.


Wat te doen?

  • Roep luid om hulp. Doe dit om er niet alleen voor te staan tijdens de hulpverlening. Terwijl een tweede persoon 112 alarmeert en een AED haalt (indien beschikbaar), kan jij je concentreren op het slachtoffer.
  • Draai het slachtoffer op de rug, maak de luchtweg vrij en controleer de ademhaling. Ademt het slachtoffer niet normaal? Start dan meteen met de reanimatie.

 
Meer info over Restart a Heart Day

Wist je trouwens dat de reanimatierichtlijnen dit jaar net herzien werden? De richtlijnen zullen door Rode Kruis-Vlaanderen zo snel mogelijk toegepast worden.