;

Festivals zijn best zwaar, maar ontzettend leuk. Veel festivalgangers komen high fives of foto’s vragen

Zondag vond Ampere Open Air plaats in Antwerpen, een electro festival waar onze vrijwilligers paraat stonden om alle festivalgangers die iets voorhadden te helpen. Glenn, één van de hulpverleners op het festival, is deze week onze zomerheld in de kijker. Want eerlijk, een festival zou niet compleet zijn zonder hen. Wie geef je anders spontaan high fives wanneer ze je voorbijwandelen?

Patrouille op de festivalweide

Glenn is 29 jaar en al bijna 10 jaar actief als vrijwilliger bij Rode Kruis-Vlaanderen. Hij begon met de bedoeling om naar het buitenland te gaan als vrijwilliger, maar na diverse opleidingen is hij blijven hangen in andere leuke functies waaronder hulpverlener op evenementen. “Ik sta elk jaar op Graspop Metal Meeting. Dit jaar zochten ze nog extra volk voor Ampere Open Air. Dit is dus mijn eerste keer op Ampere Open Air. Voor mij is dat geen probleem, ik sta altijd open voor nieuwe ervaringen.” vertelt Glenn.

“Festivals zijn best zwaar. Voor de aanvang gaan we het terrein uitgebreid verkennen en daarna  staan we een volledige dag paraat. We blijven tot de laatste festivalgangers het terrein hebben verlaten. Maar het is ook zo ontzettend leuk. Ik sta veel op wei als we patrouilleren, praten met de festivalgangers. Veel festivalgangers komen zelfs high fives of foto’s vragen."

Op festivals spreekt iedereen elkaar aan en is iedereen vrienden met elkaar, die losse sfeer maakt het voor ons hulpverleners plezant.

Na vijf minuten stond ik in de VIP

“Elk jaar opnieuw maak je nieuwe dingen mee maar mijn eerste keer op Graspop zal ik nooit vergeten. Ze vertelden me dat je bijna nooit in de VIP terechtkomt, iets dat iedereen toch stiekem eens wilt meemaken, maar dat was zogezegd bijna onmogelijk. Ik stond letterlijk vijf minuten op de wei en de security kwam ons halen omdat er iemand onwel was geworden in, ja hoor, de VIP. Ik, als het nieuwe groentje en alle collega’s waren misschien stiekem toch een beetje jaloers op me.”

Naast zijn engagement als hulpverlener is hij onder andere ook adjunct-econoom van zijn lokale afdeling, simulant en springt hij soms in bij andere afdelingen. Een echte zomerheld dus! High five, Glenn!