;

“Anderen vertellen over iets waar ik écht achter sta, dat geeft energie.”

Jos is een van onze trouwe vrijwilligers. Zo hielp hij onder andere mee om de lokale afdeling van Muizen op te richten. Daarnaast geeft Jos regelmatig rondleidingen in het donorcentrum van Mechelen. “Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in bloed en de chemische en medische kennis errond. Bovendien geef ik zelf regelmatig bloed en plasma, dus ik weet ook waarover ik praat.”

Een goed verhaal laat zich altijd vertellen

Het leukste aspect aan de rondleiding?  Dat is de groeiende interesse zien van de groep mensen die hij voor zich heeft. “Niet iedereen staat stil bij hoevéél hier in het donorcentrum gebeurt – en zeker in dat van Mechelen, waar ook een groot deel van de testing plaatsvindt. Waar in het begin een groep een wat afwachtende houding aanneemt, zie je ze vaak verbaasd kijken en meer en meer betrokken geraken in het verhaal. Dat is natuurlijk fijn, want dan weet je dat je verhaal aanslaat. Ik sta ook zelf écht achter wat we hier doen: op een veilige manier bloed, plasma en bloedplaatjes inzamelen voor mensen die het nodig hebben. Daar kan je niet tegen zijn, toch?”

Sympathieke omgeving

Daarbovenop vindt Jos het ook gewoon heel fijn toeven in gebouw Sango van Rode Kruis-Vlaanderen.

Het is een heel mooi gebouw, met veel licht en een mooie architectuur. En ik heb supersympathieke collega’s: Martin van het onthaal, Désiré van het donorpersoneel, … ze kennen me hier ondertussen allemaal, waardoor het telkens een fijn weerzien is.

Jos Verschoren

Vrijwilliger

Als vrijwilliger die rondleidingen geeft, krijg je heel gevarieerde groepen voor je. “Ik leidde al studenten rond, maar ook beroepsverenigingen of medisch geschoolde mensen… Je moet je telkens een beetje aanpassen aan je doelgroep en dat maakt dat geen enkele rondleiding hetzelfde is.”

Word vrijwilliger en geef rondleidingen in het donorcentrum in Mechelen

Word vrijwilliger

Stel je nu kandidaat