;

Ex-sollicitant en medewerker Bart over jobdag noodopvangcentrum

Zoals elke sollicitatie is een jobdag best spannend. Bart, adjunct-centrummanager van noodopvangcentrum Mechelen kan erover meespreken. Hij kwam in maart naar onze jobdag voor het nieuwe noodopvangcentrum in Mechelen en vertelt hoe dat juist verliep. Zelf interesse om deel te nemen aan de jobdag voor het noodopvangcentrum in Leopoldsburg?

Solliciteer hier

Een jobdag bij Rode Kruis-Vlaanderen

Bart heeft al 13 jaar ervaring als opvoeder bij verschillende leefgroepen. Toen de vacature van adjunct-centrummanager in zijn mailbox belandde, twijfelde hij niet. “Ik voelde dat de vaardigheden die ik tijdens mijn loopbaan heb opgedaan van pas zouden komen voor deze baan dus heb ik me ingeschreven.Niet veel later werd ik uitgenodigd.”

“Tijdens de jobdag kregen we eerst meer inzicht in Rode Kruis-Vlaanderen als organisatie. Dat vond ik interessant want zo leerde ik meteen de visie van de organisatie kennen. Handige info om rekening mee te houden tijdens mijn gesprekken later.”

 “Eerst zat ik samen met den Dré, de centrummanager,” vertelt Bart. “Tijdens een gesprek van een kwartier bespraken we enkele casussen en leerden elkaar wat beter kennen. Daarna volgde nog een gesprek met HR over mijn talenkennis, werkervaring, ... Een typisch sollicitatiegesprek dus.”

Het verlossende telefoontje

In totaal duurde de sollicitatie voor hem zo’n half uur, maar de volgende dag kreeg hij al telefoon: hij mocht opnieuw langskomen voor een tweede gesprek. Deze keer lag de focus op psychosociale testen en een Exceltest: “Ik dacht toen nog: oh oh, Excel…Da’s lang geleden! (lacht) Maar dat viel allemaal wel mee, hoor. Na die testen volgde opnieuw  een gesprek met HR en ook ik kreeg uitgebreid de tijd om vragen te stellen. Zo kreeg ik meteen een duidelijk zicht op de job. De directie vertelde dat ze me dinsdag iets zouden laten weten.” Maar Bart kreeg het verlossende telefoontje al voor het weekend: maandag mocht hij direct aan de slag, de openingsdatum van het centrum naderde immers met rasse schreden!

Geen tijd voor zenuwen

Dat het snel moest gaan, is zeker. Een week na de jobdag was Bart het nieuwe opvangcentrum al aan het klaarstomen samen met zijn kersverse collega’s.  “We zijn in een ijltempo opgestart en dat was best wel spannend, net zoals de vlotte sollicitatieprocedure. Het geeft je minder voorbereidingstijd, maar zo heb je ook geen moment om je nerveus te maken!” Ondertussen draait het noodopvangcentrum op volle toeren en zijn alle plekjes door de 180 bewoners ingenomen.

Heb jij, net als Bart, zin om mee je schouders te zetten onder de opstart van een nieuw noodopvangcentrum en mag het allemaal vooruit gaan? Schrijf je dan hieronder in voor onze jobdag – we zijn op zoek naar onder andere begeleiders, proceduremedewerkers, een adjunct-centrummanager, ... voor de opvang van 500 bewoners in Leopoldsburg.

Ja, ik wil solliciteren!