;

"Nu weet ik niet alleen zelf hoe ik eerste hulp moet toedienen, maar kan ik ook mijn kleuters voorbereiden."

Annelies geeft les in de eerste kleuterklas en vertelt enthousiast over de Train the trainer- opleiding die ze volgde: “Je kan meteen aan de slag! En dat is fijn, want dan weet je dat je vanaf morgen bij wijze van spreken een verschil kan maken."

Tijdens zo'n Train the Trainer-opleiding krijg je als leerkracht de mogelijkheid om te leren hoe je zelf eerstehulplessen kan geven aan 'jouw' kinderen. Samen met beer Brecht, de beer die alles kent over eerste hulp, leer je je kleuters de eerste stappen in eerste hulp. Tijdens deze opleiding maak je kennis met een uitgebreid pakket aan leuke didactische werkvormen en aantrekkelijke lesmaterialen. Via onder meer verhalen, spelletjes, liedjes, gedichten en werkblaadjes leren jouw kleuters de eerste kneepjes van eerste hulp. 

Ik ben eerder terughoudend in noodsituaties. Als er iets ergs gebeurt, ga ik bijna lopen want ik ben bang van bloed. Maar ik wil durven ingrijpen als het nodig is, zeker als kleuterjuf.  Meteen ook de reden dat ik een Train the Trainer-opleiding ging volgen. Nu weet ik niet alleen zelf hoe ik eerste hulp moet toedienen, maar kan ik ook mijn kleuters voorbereiden, zodat ook zij niet gaan lopen wanneer er iets voorvalt!

Annelies

Kleuterjuf

“De opleiding is heel gedifferentieerd waardoor je veel invalshoeken krijgt om met de leerstof aan de slag te gaan. Ik werk bijvoorbeeld heel veel met anderstaligen, en ook voor mij zijn de lesvormen die in de opleiding aan bod komen nuttig. Ik ben nu helemaal geïnspireerd om dat éne vrije hoekje in mijn klas te gaan inrichten om mijn kinderen eerste hulp bij te brengen!"