;

In beeld: Rode Halve Maanbeweging helpt mensen die vluchten voor gevechten in en rond Mosoel

Heel wat gezinnen die op de vlucht sloegen voor de gevechten in Mosoel en omliggende steden arriveren stilaan in de opgestartte opvangkampen. Velen onder hen hebben niets anders mee dan de kleren die ze aanhebben. In de kampen krijgen ze eten en hulpgoederen van de Iraakse Rode Halve Maanbeweging en andere hulporganisaties.

In Dibagah werkt de Iraakse Rode Halve Maanbeweging met andere partners samen om hulp te bieden aan mensen die het dringend nodig hebben. Verschillende teams bereiden zich voor om meer dan 1 miljoen mensen op te vangen en te helpen nu de gevechten in en rond Mosoel steeds heviger worden.

In het kamp in Khazer kunnen 6.000 families of 30.000 mensen opgevangen worden. Vrijwilligers en medewerkers van de Rode Halve Maanbeweging zorgen er voor eten, hulpgoederen en psychosociale ondersteuning aan mensen die op de vlucht sloegen.

Momenteel verblijven zo'n 250 families in Khazer, maar 1 miljoen mensen zitten omwille van het conflict gevangen in Mosoel. De kans is groot dat ook zij nog op de vlucht slaan. De Rode Halve Maanbeweging bereidt zich zoveel mogelijk voor op hun mogelijke komst.

Een vrijwilligster van de Iraakse Rode Halve Maanbeweging speelt spelletjes met enkele gevluchtte kinderen in een kamp nabij Erbil.