;

Het Rode Kruis helpt helpen

 

Vorig jaar vierde Rode Kruis-Vlaanderen zijn 150ste verjaardag. Iedereen kent ons: we zijn de organisatie die er voor zorgt dat er genoeg veilig bloed voorradig is wanneer dat nodig is. Die ingrijpt bij een ongeval. Die de mensen opleidt in eerste hulp. Die maatschappelijk kwetsbare mensen helpt met een mooie vakantie en ga zo maar door.

Dat doen we al zo lang en zo efficiënt dat we de laatste jaren merkten dat het Rode Kruis te veel een evidentie in de maatschappij was geworden: een organisatie die er altijd al was geweest en er altijd wel zou zijn. Terwijl het natuurlijk niet zo simpel is. Om de in totaal 119 activiteiten van het Rode Kruis elke dag opnieuw goed te laten verlopen hebben we constante inspanning nodig van 13.500 vrijwilligers, meer dan 184.000 bloedgevers en al die mensen die financieel steunen met een gift of door een sticker te kopen.

Helpt helpen

Om dat punt duidelijk te maken, was het tijd voor een nieuwe stijl waarmee het Rode Kruis zich duidelijk kon profileren als een dynamische organisatie die ondanks zijn respectabele leeftijd nog altijd vol energie zit.

Wat daar allemaal bij hoort: een nieuwe website (deze dus!), een nieuw logo en een nieuwe slogan: het Rode Kruis helpt helpen.  Onze organisatie zorgt er voor dat mensen die anderen willen helpen, dat kunnen doen.

Het Rode Kruis, dat ben jij

We beginnen ook met een nieuwe promotiecampagne, onder de titel “het Rode Kruis, dat ben jij.” Jij, de bloedgever. Jij, de vrijwilliger. Jij, de koper van de sticker. Maar ook jij, die ooit bloed nodig heeft, die geholpen wordt na een ongeluk of die, op latere leeftijd, een vrijwilliger op bezoek krijgt.

De campagne trappen we af met deze twee spotjes. Neem zeker een kijkje!