;

Help ons mee de eindejaarsperiode te verlichten!

Elke dag hebben we bloeddonoren nodig, maar op het einde van het jaar rekenen patiënten nóg meer op je hulp. Tijdens de feestdagen is iedereen druk bezig: met tafels dekken, cadeautjes kopen, bezoekjes plannen en feesten natuurlijk! Maar hierdoor lopen we het risico dat de bloedvoorraad te veel zal dalen. Zeker voor bloedplaatjes, die we ook uit jouw bloeddonatie halen, verwachten we problemen: die kunnen we maar 5 dagen bewaren.

Gezocht: 2019 donoren om onze kerstboom te verlichten

Daarom zijn onze 11 donorcentra op zaterdag 22 en 29 december open van 9 tot 15u. We zoeken in totaal 2019  donoren om patiënten ook dit eindejaar te helpen.

Help je ons mee om deze periode te verlichten? Boek nu al - net als Marleen Merckx - een bedje om op zaterdag 22 of 29 december bloed(plaatjes) te komen geven. Bij elke afspraak gaat er één lichtje aan in onze (virtuele) kerstboom.

  • Gaf je al bloed? Maak hier je afspraak.
  • Gaf je al bloedplaatjes? Duid hier aan wanneer je wil langskomen.
  • Gaf je nog nooit bloed(plaatjes)? Laat hier je gegevens achter. We contacteren je voor je eerste donatie.

Wist je dat ...

  • we op 22 en 29 december vooral op zoek zijn naar mensen die al eens bloed gaven? Waarom dat zo is? Elke bloeddonatie splitsen we na de afname in rode bloedcellen, plasma en bloedplaatjes. Jouw bloedplaatjes voegen we samen met die van andere donoren. Om dat te kunnen doen, moeten we je bloedgroep al kennen. En die bloedgroepbepaling kennen we dankzij een eerdere donatie.
  • je de héle kerstvakantie meer dan welkom bent? Past 22 of 29 december niet in je agenda? Geen nood, we zien je de hele kerstvakantie graag langskomen. Zoek hier een inzameling of een donorcentrum in jouw buurt.
  • je bloed kan geven in al onze donorcentra? Bloedplaatjes kan in centra van Brugge, Edegem, Genk, Gent, Leuven en Mechelen. 
  • je al eens bloed (en bij voorkeur ook plasma) moet gegeven hebben voor je bloedplaatjes kan geven?


Bedankt om 2019 nù al te laten stralen!