;

Hansaplast en het Rode Kruis lanceren samen eerstehulpkit


Iedereen heeft de verpleegkundige in zichzelf al wel eens naar boven moeten laten komen om kleine (en soms zelfs iets grotere) verwondingen te verzorgen. Op dat moment is het natuurlijk belangrijk dat je het juiste materiaal voorhanden hebt.

Daarom lanceren Hansaplast en het Belgische Rode Kruis samen een nieuwe eerstehulpkit, waarin je alle praktische middelen vindt om snel en doeltreffend in te grijpen: een etui met gaasverband, ontsmettende spray, hechtpleisters, elleboog- en kniestrips en een doosje “sensitive”-pleisters.

De kit kost €14,99 en van elk verkocht exemplaar gaat €1,50 naar het Rode Kruis.

Jong geleerd is oud gedaan

Hansaplast en het Rode Kruis spannen zich ook samen in om de kennis van eerste hulp bij de bevolking te vergroten. Jaarlijks volgen duizenden mensen al een opleiding, maar het komende jaar concentreren we ons samen op opleidingen bij jongeren.

Het doel is om duizend jongeren van verschillende jeugdbewegingen een opleiding van 3u te geven, zodat zij kunnen ingrijpen bij de meest voorkomende ongelukken. We willen ook, in Brussel en Wallonië, 200 jongeren bereiken die moeilijkheden hebben op school en/of maatschappelijk zwakker staan.

Een cursus volgen?

Wil je met je jeugdbeweging een cursus volgen of werk je met maatschappelijk kwetsbare jongeren (in Brussel of Wallonië)? Je kan ons contacteren op:

Voor Vlaanderen:
jeugdrodekruis@rodekruis.be
015/44 35 70

Voor Brussel en Wallonië:
service.education.secours@croix-rouge.be
02/371 33 29