;

Feestelijke opening nieuw donorcentrum Brussel

Ook onze organisatie evolueert en anticipeert op de veranderende noden. De stijgende vraag naar plasma is er daar één van. Daarom openden we eind vorig jaar een gloednieuw donorcentrum in het hartje van Brussel. Een plek waar we zowel bloed als plasma inzamelen, nog beter bereikbaar zijn voor alle Brusselaars en pendelaars in de hoofdrol én meteen ook de nieuwe locatie voor de Nederlandstalige vrijwilligerswerking in Brussel. Een dikke maand later, op 29 januari 2018, volgde de officiële en feestelijke opening in het bijzijn van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen.

Hij gaf, samen met de leerlingen van de Brusselse Sint-Joris basisschool het goede voorbeeld door de allereerste eerstehulpcursus in dit nieuwe gebouw te volgen. 

Ideale locatie

Het donorcentrum is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer, makkelijk dus voor iedereen die in de stad woont of werkt. Kom je met de wagen? Je parkeerticket van de nabijgelegen Interparking Albertina wordt in het donorcentrum gevalideerd. 

Vrijwilligerswerking = focus op 2 projecten

  • Aangepaste Vakanties: wie in Brussel woont en door een beperking, ziekte of ouderdom niet meer op vakantie kan, tóch op vakantie laten gaan. Door een Brusselse vakantieweek te organiseren in het gloednieuwe Domein Polderwind in Zuienkerke willen we dit doel realiseren.

  • Eerstehulplessen: niet alleen in het Nederlands, maar in de toekomst ook voor anderstaligen. Nice to know, ook voor de verplichte hulpopleiding om in Brussel een rijbewijs te behalen, ligt ons draaiboek klaar.