;

Fanny Kiekeboe verkoopt eerste sticker aan minister-president Geert Bourgeois

Fanny Kiekeboe vloog vandaag mee met de Sea King helikopter en werd boven het strand van Bredene ‘gewinched’. Om niet veel later de allereerste sticker van 2017 te verkopen aan minister-president Geert Bourgeois.

Ik ben heel blij dat ik deze stickeractie op gang mag trekken. Het belang ervan voor de Vlaming is niet te onderschatten: met de sticker maken we Vlaanderen sterker. Want hoe meer mensen een (gratis!) eerstehulpopleiding kunnen volgen of geholpen kunnen worden met ambulances of verzorgingsmateriaal van het Rode Kruis hoe beter. Tevens maken we door de sticker te kopen samen werk van een warm Vlaanderen - minister president Bourgeois

Het stranddecor voor deze sticker is niet toevallig gekozen. Er staan deze zomer allerlei kustacties gepland om de 40ste verjaardag van de Kiekeboes te vieren’, aldus Kiekeboe-tekenaar Merho. ‘Zo zal er een heuse Kiekeboes expo openen in Wenduine en zal er veel te beleven zijn in en rond de verschillende badplaatsen’.

De lokale Rode Kruisafdeling van Bredene was er uiteraard ook bij tijdens die eerste stickerverkoop, net als enkele scholen van de kustgemeente. Leerlingen kregen een rondleiding in de ambulances en interventievoertuigen van de provincie West-Vlaanderen.