;

Enthousiaste gidsen voor Sango gezocht!

Sinds maart 2015 is de duurzame nieuwbouw ‘Sango’ van Rode Kruis-Vlaanderen operationeel en draait alles daar op volle toeren. Het terrein waarop Sango gehuisvest is, maakt deel uit van de Mechelse Park Ragheno-site en op vraag van het Rode Kruis werd er een duurzaam milieu- en energiebewust gebouw gerealiseerd. Sango staat in voor het inzamelen, controleren, verwerken en distribueren van bloed, plasma en bloedplaatjes naar de ziekenhuizen.

Rode Kruis-Vlaanderen organiseert rondleidingen in het gebouw en deze kennen een ongelofelijk succes. Daarom zijn we op zoek naar enkele enthousiaste vrijwilligers die het zien zitten om op regelmatige basis groepen rond te leiden in Sango.

De rondleidingen spitsen zich enerzijds toe op ‘de weg van het bloed’ en anderzijds op het energiezuinige karakter van het gebouw. Elke gids krijgt van ons een opleiding over de basisprocessen van het bloed en over de werking en de totstandkoming van Sango als duurzaam en milieubewust gebouw.

We zullen werken met een groep van een aantal gidsen die afwisselend rondleidingen geven (reken op 1 à 2 rondleidingen per week per gids). De profielen waar we naar op zoek zijn, zijn vrijwilligers met een achtergrond als ingenieur, architect, verpleegkundige, laborant, arts,…

Geïnteresseerden kunnen een mailtje sturen naar Mireille Wouters via mireille.wouters@rodekruis.be. Voor meer informatie kan je terecht op het nummer 015/44.33.86.