;

Geef bloed(plaatjes) dit eindejaar en geef patiënten een nieuwe kans

Elke dag hebben we donoren nodig als jij. Op het einde van het jaar rekenen we éxtra hard op jouw hulp! Want er zijn veel patiënten die ook de feestdagen in het ziekenhuis doorbrengen: mensen die een zwaar ongeval hebben gehad, leukemiepatiëntjes… Geef patiënten dit eindejaar het mooiste geschenk: jouw bloed of bloedplaatjes! Jouw donatie is dan extra hard nodig. Zeker als je weet dat we bloedplaatjes – die we ook uit je bloeddonatie halen - maar 5 dagen kunnen bewaren.

Het mooiste geschenk, dat ben jij!

Kom in december of januari langs in één van onze donorcentra of op een mobiele bloedinzameling, zodat we patiënten ook dit eindejaar kunnen helpen.
Op zaterdag 21 en 28 december openen onze donorcentra de deuren van 9 tot 15u.

  • Gaf je al bloed? Maak je afspraak om bloed te geven in jouw donorcentrum of boek een ‘walk in’ op een inzameling in jouw buurt.
  • Gaf je al bloedplaatjes? Duid hier aan wanneer je wil langskomen.
  • Gaf je nog nooit bloed(plaatjes)? Laat hier je gegevens achter. We contacteren je voor een afspraak op korte termijn en voor een tweede donatie in het eindejaar, zodat jouw bloedplaatjes dan ook patiënten kunnen helpen.

Wist je dat ...

  • we op zaterdag 21 en 28 december vooral op zoek zijn naar mensen die al eens bloed gaven? Waarom dat zo is? Elke bloeddonatie splitsen we na de afname in rode bloedcellen, plasma en bloedplaatjes. Jouw bloedplaatjes voegen we samen met die van andere donoren. Om dat te kunnen doen, moeten we je bloedgroep al kennen – en moet je dus al eens bloed gegeven hebben bij ons.
  • je bloed kan geven op al onze mobiele bloedinzamelingen en in al onze donorcentra? Bloedplaatjes kan in de centra van Brugge, Edegem, Genk, Gent, Leuven en Mechelen.
  • je al eens bloed (en bij voorkeur ook plasma) moet gegeven hebben voor je bloedplaatjes kan geven?
  • er specifieke openingsuren gelden in onze donorcentra op dinsdag 24 en 31 december? We ontvangen je op die dagen graag tot 15u voor bloedafname en tot 14.30u voor afname plasma. Enkel het donorcentrum in Aalst, Sint-Niklaas en Turnhout zijn uitzonderlijk gesloten op die dagen.

In naam van alle patiënten die dit eindejaar in het ziekenhuis doorbrengen: nu al bedankt!