;

Eerste hulp bij Pokémon Go

Deze dagen gebeuren er heel wat ongelukken met agressieve Pokémons. Ze zijn overal en voor je het weet ben je gebeten door een Rattata, gestoken door een Weedle of heb je een aanvaring met een wilde Pidgey… Als je de allerbeste Pokémon-trainer wil worden, moet je je voorbereiden op dit soort gevaar. Wij helpen je!

Het Nederlandse Rode Kruis vroeg raad aan Pokémon-verpleegster Joy. Zij geeft jullie haar vijf beste tips:

Als je een trap krijgt van Nidoking kun je het beste zo snel mogelijk contact opnemen met het dichtstbijzijnde Pokémon center. Bij een minder ernstige aanval kun je met de juiste tips zelf al een hoop doen. 

Een brandwonde door Charizard​

Een Charizard is eigenwijs en laat zich niet makkelijk trainen. Een brandwonde is bijna onvermijdelijk. Heb je dit voor, koel de wond dan eerst met water, de rest komt later!​

Krab van Meowth

Hij ziet er schattig uit, maar een krab van een Meowth is niet van de poes. Spoel de wond met lauw water en raadpleeg een arts bij signalen van infectie.

Geëlektrocuteerd door Pikachu

Een schok van een Pik​achu is een van de meest serieuze aanvallen. Het kleine beestje kan behoorlijke schade aanbrengen met deze elektrische aanval. Dit kan je doen bij elektrocutie.

Gebeten door Ekans

Ekans heeft twee gemene, giftige tanden. Contact met deze Pokémon kun je beter vermijden. Ben je toch gebeten? Bel dan direct 112.

Gestoken door Tentacool

Het vangen van Pokémon in de zee is niet zonder gevaren. Tentacool ligt op de loer met zijn akelige tentakels. Heeft hij je gestoken​? Ga dan niet wrijven, hiermee verspreid je het gif.

Bereid je voor trainer!

Ga jij weer op jacht naar nieuwe Pokémons ? Als je de beste trainer wil worden, bereid je dan goed voor op ongelukken. Volg een opleiding eerste hulp.  Je teamgenoten zullen je dankbaar zijn!