;

Red Cross Talk zet interessante sprekers en hun expertise in kijker

Voor de allereerste keer ooit vond maandag 18 november ons gebouw Sango in Mechelen het evenement Red Cross Talk plaats. Een nieuw concept binnen onze organisatie waarbij we interessante sprekers uitnodigen om te praten over hun expertise. Voor deze eerste editie nodigden we Prof. Dr. Em. Marc Boogaerts, auteur van het boek 'Bloed' uit en sprak ook onze eigen gedelegeerd bestuurder Philippe Vandekerckhove de aanwezigen toe. Dit allemaal na een kort welkomstwoord van gemeenschapsvoorzitter Philippe Lambrecht.

De geschiedenis van het bloed

In één druppel bloed zit het meest fantastische geschiedenisboek ooit geschreven. Bloed is vaak de katalysator geweest van beslissende historische wendingen en heeft de geschiedenis van de mensheid sterk beïnvloed. Een kort stukje uit de beschrijving van het boek dat Marc Boogaerts schreef over, je raadt het al, bloed. Tijdens de allereerste Red Cross Talk hadden we het geluk dat de auteur zelf het boek kwam voorstellen. Hij trakteerde de aanwezigen ook nog op een korte geschiedenis over bloedtransfusies.

Gedelegeerd bestuurder Philippe Vandekerckhove sloot de avond af, hij vertelde over het belang van vrijwillige donatie en over de uitdagingen die onze organisatie ondervindt bij het inzamelen van bloed, plasma en bloedplaatjes.