Donorcentrum Edegem opent op nieuwe locatie

Het donorcentrum in Edegem is verhuisd: de inwoners van Edegem en omgeving kunnen voor hun bloed- plasma- of bloedplaatjesdonatie terecht in het gloednieuwe donorcentrum van Rode Kruis-Vlaanderen. Het nieuwe donorcentrum bevindt zich nog steeds op de campus van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, maar in een ander gebouw.

Een nieuwe locatie

Sinds 1980 is er een donorcentrum in Edegem, het werd tijd voor een stevige opfrissing én een nieuwe locatie. De inwoners van Edegem en omstreken zijn trouwe donoren en verdienen een mooi en modern donorcentrum. Vorig jaar waren er 27.872 geslaagde donaties waarvan 33% bloeddonaties, 57,5% plasmadonaties en 9,5% bloedplaatjes. 

Eind augustus 2021 zaten we al aan meer dan 17.030 geslaagde donaties waarvan 27,5% bloeddonaties, 63% plasmadonaties en 9,5% bloedplaatjes.

Het nieuwe donorcentrum is ruim met veel lichtinval en helemaal in de huisstijl van Rode Kruis-Vlaanderen.

Doneren wordt nu nog aangenamer!

In de ruimte waar alle zitjes staan, zijn deze overzichtelijk in 1 rechthoekige ruimte opgesteld. Wie samen met een vriend of familielid komt doneren kan perfect een plaatsje tegenover elkaar vragen om wat bij te praten tijdens de donaties. Ook voor de medewerkers van het donorcentrum wordt het handiger omdat de werktafels nu midden in de zaal opgesteld staan. Zo kunnen ze heel gemakkelijk alle zitjes bereiken om mensen te helpen of materiaal klaar te leggen. Er is nu ook klimaatregeling voorzien zodat doneren kan in een ruimte die altijd perfect op aangename temperatuur is, zowel winter als zomer.

Ook aan gezelligheid werd veel aandacht besteed: zo staan er in de nazorgruimte comfortabele stoelen om terug op krachten te komen, is er mooie verlichting, een kitchenette en een aangenaam buitenterras.

Nieuwe plasmatoestellen

De toestellen om plasma af te nemen zijn nieuw sinds vorig jaar en zijn top technologie. De toestellen zijn stiller dan de vorige en het afnamevolume kan beter geregeld worden. Allemaal om het de donoren zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken.

Kortom: bloed, plasma en bloedplaatjes geven wordt nog aangenamer en comfortabeler voor de inwoners van Edegem en omstreken. Een stimulans om regelmatig terug te komen! Plasma mag je elke 2 weken geven, bloed mag je 4 keer per jaar geven. Op voorhand een afspraak maken zorgt ervoor dat alles efficiënt kan ingepland worden.

Het nieuwe adres: Donorcentrum Edegem, Drie Eikenstraat 655 – 2650 Edegem. Bekijk de locatie op Google Maps.