;

“Dit is evenveel vakantie voor de deelnemers als voor mij!”

“Voilà se, jongedame, je bent al boven.” Gianni, nog maar 19, houdt Kelly bij de hand en begeleidt haar het busje in want de Aangepaste Vakantiegasten gaan naar Boudewijn Seapark. Gianni is bij de jongste vrijwilligers van de Aangepaste Vakanties en misschien ook wel de opvallendste. Zeker wanneer hij in het park met vakantiegast Karin in de rolstoel een race houdt tegen chauffeur Pierre die een gibberende Pascale voortduwt.

“Ik vind deze vakanties zo leuk om te doen”, zegt Gianni, na zijn overwinning rolstoelracen. “Je krijgt zó veel appreciatie van die mensen, dat geeft heel veel voldoening. Dit voelt dan ook niet als een weekje werken – dit is evenveel vakantie voor de gasten als voor mij!”

Zorg versus carnaval

Gianni is laatste jaar student Zorgkundige. Zijn specialisatiejaar is nog niet voorbij, of hij heeft al een vast contract in the pocket. “Ik mag fulltime beginnen in een woon-zorgcentrum in Aspelare. Ik kijk ernaar uit!”

Voor hij aan zijn job begint, gaat Gianni niet meer op vakantie. “Mijn leven is naast de zorg 24/24 aan praalwagens voor carnaval knutselen. Ik kom uit Aalst – de link is gauw gelegd, hè! Ik snij figuren uit piepschuim en help mee de wagens versieren. Daar kan ik écht van genieten.”

“Gaan we samen eens naar die zeehonden kijken, Nancy?” vraagt Gianni. “Kijk maar eens hoe lui die daar in de zon liggen!” En weg is hij, terwijl hij Nancy’s rolstoel zachtjes dichter naar het zeehondenbassin duwt.