;

“Simon, aan hoeveel zit ge al? Ik ga u sowieso inhalen.”

Chiro Zemst doneert maandelijks plasma

Twee Simons, een Zander, een Robin en de twee broers Arno en Tibo ... dat is de afvaardiging van Chiro Zemst die deze maand plasma komt doneren. “Als we met zes komen, ruilen we onze zes dank-u-bonnetjes in voor een tankkaart voor de Chiro. We geven dus in feite dubbel!” zegt Zander (23). “Wie zich vrij kan maken, komt mee. En dat is leuk want zo leer je ook Chiromensen kennen die je anders niet zo vaak ziet."

“Eén van onze vorige hoofdleiders, Joren, vroeg ooit mensen mee naar het donorcentrum in Mechelen en wij houden die traditie heel graag in ere. Eén keer per maand skip ik er zelfs mijn enige les op maandag voor. Da’s pas toewijding!” lacht Simon (20). “Schrijf dat maar! Student skipt les om plasma te doneren.”

Plasmarace

De mannen liggen allemaal in korte beige broek en rode Chirotrui op de donorbedjes. “Aan hoeveel zit ge al, Simon?” vraagt Tibo terwijl hij naar de inhoudsindicator op zijn plasmatoestel kijkt. “237 milliliter”, antwoordt Simon. “Ik haal u sowieso in!” plaagt Tibo.

Ze vinden het allemaal belangrijk om iets goeds te doen voor een ander. “Het is een makkelijke manier om iets te betekenen voor iemand anders”, vertelt Simon. “En het bezorgt je ook wel een goed gevoel om te weten dat je iets goeds gedaan hebt", vult Robin aan. “Na onze donatie gaan we soms zelfs nog iets eten met de hele bende. Da’s gezellig!"

“Shit, dat van mij is 3 milliliter gezakt!” roept Tibo, bang om de plasmarace te verliezen. Maar voor ons zijn deze Chiroboys stuk voor stuk winnaars :-)