;

Albert ‘Stoemp!’ Verdeyen: "Nu ik het donorcentrum weet zijn, ga ik wel wat vaker binnenwandelen."

Zwangere Guy, Roméo Elvis en zijn zus Angèle... Brussel vuurt tegenwoordig heel wat muzikaal talent op ons af. Maar ook de Brusselse koks moeten niet onder doen. Albert ‘Stoemp!’ Verdeyen is een bekende chef-kok, die je onder andere aan het werk ziet op VTM Koken of misschien kent van zijn kookboek Stoemp!. Albert verblijdt mensen echter niet alleen met lekker eten … onlangs ging hij voor de allereerste keer bloed geven in donorcentrum Brussel waarvan hij meteen ambassadeur werd!

Een goede daad

Albert kent Brussel als zijn binnenzak. In Café Goudblommeke in papier, dat net zoals het donorcentrum in de Cellebroersstraat ligt, kookt Albert regelmatig voor events. “Nu ik het donorcentrum weet zijn, ga ik wel wat vaker binnenwandelen! Het voelt zo goed om te beseffen dat je een leven kan gered hebben door ocharme tien minuten op dat donorbedje te liggen. Ik was blij toen ik buitenwandelde, ik dacht bij mezelf: “Allez, j’ai fait une bonne action!”.”

Allez, les bon-vivants!

Albert wil zijn stadsgenoten dan ook graag oproepen om ook een bezoekje te brengen aan het donorcentrum van het Rode Kruis. "Brusselaars hebben een goeie reputatie: ze lachen graag, tappen mopjes en iedereen houdt van hun sappige accent. Ik ben nu een beetje aan het stoefen, maar bon. Nu hebben we de kans om onze reputatie waar te maken, hè! Daarom, Brusselaars: ga langs in de Cellebroersstraat, kijk wat tv, maak wat mopjes met het personeel en drink achteraf iets in de staminee in Brussel. Je kan gemakkelijk samen met vrienden een afspraak maken – eens zo leuk!"