;

Stickeractie breekt alle records!

DANK JE aan elke Vlaming die dit jaar een Rode Kruissticker kocht. En dat waren er veel! Maar liefst 650.000 mensen kochten een sticker wat betekent dat er 80.000 stickers - of 14%! - meer verkocht zijn dan vorig jaar. 

Record van 2006 sneuvelt

Die stijging zet zich al enkele jaren door maar is nu dus spectaculair te noemen: in 2014 verkochten we 525.000 stickers, in 2015 waren dat er 565.000 en vorig jaar tikten we af op 570.000 exemplaren. Ook het recordcijfer uit 2006 van 580.000 verkochte stickers sneuvelt hierdoor.

Waarom succeseditie?

De redenen voor deze succeseditie van de stickerverkoop zijn zeer divers:

  • de inzet van de meer dan 13.000 vrijwilligers die samen met familie, vrienden en sympathisanten massaal en met veel 'goesting' de straat optrokken

  • het ideale stickerverkoopweer: droog en niet te warm/niet te koud

  • een spectaculaire kick-off mét Sea King waarbij Vlaams minister-president Geert Bourgeois het goede voorbeeld gaf door de eerste sticker te kopen uit handen van Fanny Kiekeboe (Eline De Munck)

  • de promofilmpjes die veelvuldig via sociale media gedeeld werden en waarin te zien was wat er zou gebeuren moest niemand een sticker kopen (lege of geen ambulances, geen verzorgingsmateriaal,...)

Om deze editie ook in schoonheid af te sluiten hebben we (opnieuw samen met onze vrijwilligers) een bedankingsfilmpje gemaakt. De insteek is dit keer: iedereen koopt wél een sticker en dat resulteert in een opbrengst van 3,25 miljoen euro. De meer dan 200 lokale afdelingen kopen er ambulances, verzorgingsmateriaal, reanimatiepoppen, AED-toestellen, brancards, ...

Dankzij de massale vrijgevigheid van de Vlaming kunnen onze vrijwilligers het komende jaar ook in jouw buurt blijven helpen helpen.