;

Aanslag in Nice

De Franse stad Nice werd 14 juli getroffen door een terroristische aanslag. Een vrachtwagen reed in op het publiek tijdens de viering van de Franse nationale feestdag. Er zijn minstens 80 doden en 100 gewonden. 

Rode Kruis helpt

Vrijwilligers van het Rode Kruis van het departement Alpes-Maritimes helpen bij de opvang en begeleiding van slachtoffers en hun familieleden. Twee onthaalcentra werden opgericht om familieleden op te vangen. Ook versterkt het Rode Kruis het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling bij de slachtofferbegeleiding. 

Omgaan met schokkende gebeurtenissen

Ben je geschrokken door de beelden en/of gebeurtenis in Nice? Weet je niet goed hoe dit toe te lichten aan kinderen? Onze tips helpen je misschien.

Tips omgaan met schokkende gebeurtenissen

Heb je vragen?

In Frankrijk is een algemeen noodnummer geopend 0033 811 365 364.

Vrijdag 15 juli kon je terecht op het speciale nummer van Buitenlandse Zaken 0032 2 501 40 00  als je op zoek was naar familie of vrienden.

Wij lanceren geen oproep voor bloed

In Frankrijk werd extra opgeroepen om bloed te geven. Elk land staat in voor het het eigen beheer van de bloedvoorraad. Wij hebben vanuit Frankrijk geen vraag gekregen voor bloed en lanceren dus geen oproep in Vlaanderen.

Waar bloed geven in Vlaanderen?