;

Aalst helpt helpen en geeft bloed op nieuwe locatie

Vandaag knipt burgemeester Christoph D’Haese officieel het lintje door van het nieuwe donorcentrum in Aalst. De nieuwe locatie van het donorcentrum ligt in hartje centrum: de Vaartstraat 12. Centraal gelegen en vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Ideaal dus om nog dichter bij de Aalstenaar te staan en nog meer mensen warm te maken om bloed of plasma te geven.

Vaartstraat 12 = toplocatie

Het donorcentrum verhuisde afgelopen dinsdag 9 juni naar een nieuwe locatie in hartje centrum. De Vaartstraat 12 is vlot te bereiken met het openbaar vervoer: zowel met de bus (halte Esplanade of Sint-Annabrug) als met de trein (station op 5 minuten wandelafstand). Kom je met de auto? Dan kan je gratis parkeren in Parking Da Vinci (Postsite).  Zo wordt het voor iedere Aalstenaar een stuk makkelijker om te komen doneren. Bovendien zorgt het nieuwe gebouw ervoor dat wij al deze donoren – die tenslotte levens helpen redden – in de beste omstandigheden kunnen ontvangen.

Aalstenaars zullen trouwens niet naast het nieuwe donorcentrum kunnen kijken. Onder de noemer ‘Aalst helpt’ roepen wij én burgemeester Christoph D’Haese hen op om bloed te geven. Dat doen we onder andere via affiches in het station, een radiospot op City FM, dakpanelen op bussen van de Lijn, bierviltjes en piramides in cafés en restaurants.

Wist je trouwens dat er in 2014 zo’n 1.693 Aalsterse bloeddonoren waren? En dat dit overeenkomt met 2,41% van het totaal aantal inwoners tussen de 18 en 71 jaar. We rekenen erop dat de verhuis van het donorcentrum naar het midden van de stad dit aantal fors de hoogte zal induwen!

Open voor de zomer

Dat het nieuwe donorcentrum opent vlak voor de zomer, is geen toeval want we willen zo de bloedvoorraad nog een extra boost geven voor de vakantieperiode. Traditiegetrouw enkele moeilijke maanden om deze voorraad op peil te houden.

Op zaterdag 13 juni is het Aalsterse donorcentrum – net zoals onze 10 andere centra – trouwens open van 9 tot 15u. Een afspraak maken kan via het gratis nummer 0800 777 00 of via bloed@rodekruis.be.