;

74% meer festivalgangers verzorgd op Rock Werchter

Met meer dan 1.200 waren ze, onze vrijwilligers op Rock Werchter! Vier dagen lang draaiden ze op volle toeren en hadden ze het aanzienlijk drukker dan voorbije jaren en dat omwille van de warmte. In totaal werden tot nu toe (definitieve cijfers volgen pas wanneer ook de laatste festivalgangers de camping verlaten hebben) 8.195 mensen verzorgd. 73 bezoekers hadden extra verzorging nodig, zij werden naar het ziekenhuis overgebracht.

Vorig jaar waren er "amper" 4.708 verzorgingen.  Toen werden er 48 festivalgangers naar het ziekenhuis afgevoerd voor verdere verzorging. In 2009 was het ook bijzonder warm tijdens Rock Werchter en werden ook meer verzorgingen geregistreerd. In totaal werden toen 7.143 festivalgangers onder handen genomen door onze vrijwilligers. 

Ik ben al 23 jaar burgemeester en ik heb nog nooit een warmere Rock Werchter meegemaakt. Heet, heet, heet, zonder een spatje regen. Dat heeft zijn gevolgen gehad bij de hulpposten. Dé pluim van het festival gaat naar de medewerkers van het Rode Kruis. In totaal hebben zij 8.000 tot 8.500 mensen verzorgd. Er zijn 60 à 70 mensen afgevoerd naar het ziekenhuis. Niemand is er ernstig aan toe. - Dirk Claes, burgemeester Rotselaar