;

7-jarige Joppe verkoopt koekjes voor Tracing

Wat doe je als 7-jarige om asielzoekers een hart onder de riem te steken en te steunen? Koekjes verkopen bijvoorbeeld! Joppe Van Turnhout verkocht er meer dan 1.500 en haalde hierdoor 500 euro bij elkaar voor onze dienst Tracing.

Joppe was behoorlijk onder de indruk van de beelden over de asielcrisis die hij zag op Karrewiet. Vooral het idee dat mama's, papa's en kinderen elkaar soms verliezen tijdens het vluchten, greep hem erg aan. Na het zien van het Ketnet-programma wou Joppe meteen in actie schieten. Aangezien zijn papa Nederlandse les geeft aan anderstalige kinderen, dacht Joppe eraan om hetzelfde te  doen voor de kinderen van asielzoekers. Omdat dit idee praktisch niet haalbaar was, stelde Joppe voor om koekjes te bakken én te verkopen.

Samen met mama en papa heb ik heel veel koekjes gebakken. Vier zondagen lang heb ik die koekjes rondgebracht bij familie, buren en vrienden.

Joppe verkocht zakjes met daarin telkens 10 koekjes (die mét confituur waren naar eigen zeggen het lekkerst). Aan ieder zakje hing hij bovendien nog een kaartje met daarop meer info over Tracing en schreef hij zijn eigen naam. 

Mama Inge: "We kozen Tracing uit omdat Joppe het zo erg vond dat vluchtelingen en hun kinderen vaak van elkaar gescheiden raken tijdens de vlucht en ze dankzij deze dienst terug herenigd kunnen worden. Wij stonden van in het begin achter zijn idee om een steentje bij te dragen. De koekjes verkochten als zoete broodjes en Joppe kreeg veel positieve reacties te horen. Heel fijn!"

 

Bedankt Joppe!