;

565.000 keer bedankt om een sticker te kopen

 

Op 7 mei liep onze jaarlijkse stickerverkoop af. En hoera, het was opnieuw een groot succes. Onze vrijwilligers hebben op twee weken tijd 565.000 stickers aan man gebracht, goed voor een opbrengst van 2.823.000 euro.

Lokale afdeling helpen

We verkochten maar liefst 40.000 stickers meer dan vorig jaar. De opbrengst gaat rechtstreeks naar de lokale afdelingen. Ze kunnen er hun werking mee financieren: ambulance aankopen, leslokaal opknappen, didactisch materiaal voorzien, enzovoort.

Nepal

Het succes van onze stickerverkoop is des te opvallender omdat de actie voor een deel werd overschaduwd door de tragische gebeurtenissen in Nepal. Ook daarvoor spraken we ook de mensen aan om een gift te doen en kregen we massaal steun binnen. De teller staat intussen op 800.000 euro, maar door de tweede zware aardbeving blijft hulp nodig.

Gepersonaliseerde sticker

Nieuw dit jaar was het feit dat je voor het eerst op de sticker zelf kon lezen waarvoor je vijf euro concreet zou worden gebruikt. Voor veel mensen was dat blijkbaar een extra stimulans om de lokale Rode Kruisafdeling te steunen met een sticker. Dank je wel, iedereen!