;

5.000 bezoekers voor Kunst@RodeKruis

De kunsthappening Kunst@RodeKruis in Ronse trok op vijf dagen tijd maar liefst 5.000 bezoekers. Van 7 tot 11 november 2015 kon je in het Sancta Maria klooster terecht voor een unieke tentoonstelling met werken van zowat alle grote Belgische kunstenaars. Gaande van Luy Tuymans over Michaël Borremans tot Jan Fabre en Honoré d'O en met Panamarenko als peter van het hele gebeuren!

In totaal stelden 80 kunstenaars maar liefst 165 werken tentoon én te koop met slechts één doel: geld inzamelen voor het nog te bouwen zorghotel Polderwind. Een organisatorisch huzarenstukje dat in goede banen geleid werd door curator Hilde Van Canneyt en Pascal Van Overmeire, voorzitter van Rode Kruis-Ronse.

Zij kunnen terugblikken op een geslaagd pop-up museum: "We kregen ongeveer 5.000 bezoekers over de vloer en verkochten 66% van de werken.  Mooi, toch!"

Naast alle grote namen, kon ook elke kunstenaar in Vlaanderen meedoen aan de Red Cross Art Contest. Uit de meer dan 500 ingezonden werken zijn er 200 geselecteerd door een gerenommeerde jury (o.a. Philippe Van Cauteren - SMAK). Deze expo was meteen ook de ideale plaats voor een zoektocht naar nieuw talent. De 26-jarige Judith Rooze uit Mechelen won de wedstrijd trouwens met haar werk David en Dave dat met de nodige humor verwijst naar mannen die fier zijn op hun lichaam.