;

5 jaar na zware aardbeving en tsunami in Japan

Op 11 maart 2011 werd de noordoostkust van Japan getroffen door een zware aardbeving. De beving met een kracht van 9 op de schaal van richter bracht bovendien ook een tsunami teweeg. Meer dan 16.000 mensen kwamen om het leven, 470.000 Japanners waren genoodzaakt om hun vernielde huis achter te laten. Shinkai was één van die mensen.

Vijf jaar later keert hij met gemengde gevoelens terug naar de stad Katsurao. De hulp die zijn gezin kreeg van het Japanse Rode Kruis maakte diepe indruk op zijn dochter Midori. Zij is ondertussen actief als vrijwilligster bij het Rode Kruis.

 

Mevrouw Hakoishi verloor haar huis door de tsunami en woont nu in  een sociale woning. Ze neemt geregeld deel aan de Nordic Walking events die door het Japanse Rode Kruis georganiseerd worden als onderdeel van hun sociale hulpactiviteiten.

Het Japanse Rode Kruis richtte bovendien "Smile Parks" op voor de kinderen in Fukushima. Dé plek waar maar liefst 53.538 van hen opnieuw veilig konden spelen.

Vijf jaar later zijn nog steeds duizenden families en ouderen afhankelijk van humanitaire organisaties zoals het Japanse Rode Kruis. Onderstaande infographic maakt duidelijk welke hulp het Japanse Rode Kruis afgelopen jaren bood.