;

5 jaar geweld in Syrië

Deze maand is het vijf jaar geleden dat het conflict in Syrië in alle hevigheid uitbrak. Vijf jaar later heeft het geweld al aan zo’n 250.000 mensen het leven gekost en sloegen miljoenen mensen op de vlucht op zoek naar een betere toekomst.

Ondanks het gevaar probeert het Internationale Rode Kruiscomité (ICRC) ter plekke voeding en hulpmiddelen te voorzien voor de getroffen Syriërs. Sinds het begin van het conflict stierven 61 Rode Kruis- en Rode Halve Maan-hulpverleners tijdens het uitoefenen van hun humanitaire werk. Toch is het duidelijk dat humanitaire hulp nog steeds nodig is!

Maar liefst 13 miljoen mensen hebben nood aan hulp, maar heel wat van hen bevinden zich in moeilijk bereikbare gebieden. Af en toe kan het Rode Kruis hen bereiken. Zo kreeg het ICRC afgelopen februari nog de toelating om hulp te bieden in onder andere Madaya, Kefraya en Foua. Ook het staakt-het-vuren dat momenteel aan de gang is, zorgt ervoor dat iedereen even opnieuw adem kan halen.

Toch blijft het voor de Syriërs een dagelijks gevecht om het hoofd boven water houden. Jouw steun kan het verschil maken in Syrië. Dankzij jouw bijdrage kunnen we voedselpakketten verdelen en medische zorg bieden.

Help Syrië