;

13.297 donoren kwamen langs tijdens de kerstvakantie

Op zaterdag 26 december 2015 en zaterdag 2 januari 2016 opende Rode Kruis-Vlaanderen uitzonderlijk de deuren van haar donorcentra om de bloedvoorziening ook tijdens de feestdagen vlot te kunnen laten verlopen. Kerstmis en Nieuwjaar vielen immers op een vrijdag en zorgden voor een extra lang weekend. Dat is minder leuk voor de bloedvoorraad. Vooral voor de voorraad bloedplaatjes kon dat moeilijkheden opleveren. Deze zijn immers maar 5 dagen houdbaar.

De extra inzamelingen op de 2 zaterdagen waren dus noodzakelijk om de lange weekends overbrugd te krijgen. Drie maanden lang gingen we op zoek naar 2016 warme donoren. Uiteindelijke mochten we maar liefst 2.121 donoren op beide dagen verwelkomen. Tijdens de volledige kerstvakantie waren dat er 13.297 in totaal.

Dit fenomenale resultaat zorgde ervoor dat we de ziekenhuizen ook tijdens de feestdagen zonder problemen hebben kunnen bevoorraden. Een dikke merci aan iedereen is hier dus zeker op zijn plaats!

Bloed geven in januari

Wil je zelf nog bloed geven in januari? We ontvangen iedereen met open armen, maar donoren met een negatieve bloedgroep nog net iets meer. Bekijk hier waar jij bloed kan geven in januari - in jouw buurt of in een van onze 11 donorcentra.

 

Foto's van de zaterdagopening op 26 december kan je bekijken op onze Facebookpagina.