;

10 festivaltips waarmee jij de festivals overleeft

Yeah! De examens zijn (bijna) achter de rug en de festivals staan voor de deur. Hop jij deze zomer van festival naar festival? Deze tips zorgen ervoor dat jij er helemaal klaar voor bent én dat je alle festivals zonder kleerscheuren (of erger) overleeft!

Draag je voeten op handen

Volgens de hipste modeblogs zijn teenslippers en fancy rubberen laarzen een onmisbaar item in je festivalgarderobe, maar of je voeten het daar ook mee eens zijn is nog maar de vraag. Ga voor één keer voor ‘comfort before beauty’ en kies makkelijke, stevige schoenen. Je zou er versteld van staan hoeveel kilometers je aflegt op zo’n festival.

What’s app?

Ga je met de wagen naar het festival? Installeer dan een gps-app die meteen een alternatieve route voorstelt wanneer het verkeer stropt op weg naar het event. Zo hoef je geen optredens te missen en wordt het ter plekke ook makkelijker om de parking te vinden ondanks alle wegomleidingen. Vergeet ook niet de officiële apps van de grote festivals te downloaden. Je weet dan meteen waar en wanneer jouw favoriete band het beste van zichzelf zal geven. Onderstaande apps kunnen dan weer handig zijn om je vrienden of tent terug te vinden:

  • Tent Finder: duidt de plek aan waar jouw tentje staat om je tijdelijke logeerplek zonder problemen terug te vinden
  • Find My Friends: de naam zegt het zelf, je weet je vrienden op het terrein in no time te lokaliseren

Draag zorg voor je oren

Elk jaar komen mensen in de Rode Kruishulpposten binnen met de vreemdste voorwerpen in hun oren: WC-papier, tampons, gebruikte sigarettenfilters… En dat allemaal tegen geluidsoverlast. Stap enkele dagen voor het festival even de apotheek binnen en haal oordopjes in huis. Je oren zullen je er later dankbaar voor zijn. Op heel wat festivals worden trouwens gratis oordopjes uitgedeeld!

Drink er nog eentje!

Ok, dit klinkt je misschien als muziek in de oren, maar we hebben het hier natuurlijk niet over bier. Neem voldoende water mee op weg naar het festival, maar ook ter plekke is het van groot belang om water te drinken. Zo raak je na een aantal dagen van ongezond eten, veel zon, weinig slaap en veel alcohol niet uitgedroogd. Verschillende festivals voorzien trouwens gratis drinkbaar water.

Wat te doen bij alcoholvergiftiging?

Safety first

Stel thuis een EHBO-kit samen. Pleisters, pijnstillers, iets tegen de insecten, een middel tegen diarree en je eigen medicijnen mag je zeker niet vergeten! Let wel een beetje op, alcohol en inname van medicijnen gaan niet hand in hand. Verder denken we ook nog aan een oplader voor je smartphone zodat je niet zonder batterij komt te zitten. En last but not least: wil je iemand een “rondleiding” geven in je tentje? Doe het dan veilig!

Kruip in de douche

Een beetje lijfgeur hoort erbij op een festival, maar toch is het niet verboden om je te wassen of een propere onderbroek aan te trekken. Denk aan je eigen hygiëne en voorkom geurtjes, jeuk en infecties. Dat is niet alleen aangenaam voor jezelf, maar ook voor de andere festivalgangers én onze hulpverleners.

Waar zijn die handjes?!

Het is niet verboden om van tijd tot tijd je eens handen te wassen op een festival – jouw gezondheid en die van je vrienden vaart er wel bij. Geen water en zeep in de buurt? Neem een flesje handontsmetting mee (max. 100 ml). Altijd handig voor en na het eten en na een toiletbezoek.

Pimp je outfit naargelang het weer

Stop een regenjas en warme trui in je rugzak. Je weet maar nooit dat het gaat regenen. Voor ’s avonds is een t-shirt met lange mouwen best handig om insectenbeten tegen te gaan. Hetzelfde geldt voor een short of kort rokje. Allemaal leuk én mooi, maar je benen zien er plots heel wat minder aantrekkelijk uit wanneer ze volstaan met muggenbeten.

Heb je toch problemen? Staat jouw idool plots voor je neus en begin je te hyperventileren? Te hard gestagedived en hield je daar een bloedneus aan over? Blaren? Een geweldige kater? Of uitgedroogd en een zonneslag? In onze hulppost op heel wat festivals en events kunnen we je meteen weer oplappen zodat je in no time opnieuw naar het festival kan. Onze Rode Kruisvrijwilligers staan 24/24 voor je klaar!